یک متهم به اسیدپاشی در تهران بازداشت شد
خبرگزاری هرانا – مردی در تهران که به خاطر اختلاف مالی یکی از دوستانش را هدف اسیدپاشی قرار داده بود، توسط پلیس بازداشت شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از همشهری، یک متهم به اسیدپاشی بازداشت شد.
بر اساس این گزارش، این حادثه اواخر شهریورماه امسال در غرب تهران اتفاق افتاد و در جریان آن یک موتورسوار با پاشیدن اسید روی مردی گریخت. در جریان این حادثه مرد جوان دچار سوختگی شدیدی از ناحیه سر و صورت شد و تا هفتهها مداوای وی ادامه پیدا کرد. او چند روز قبل برای شکایت به دادسرای امور جنایی رفت و با شکایت از عامل این اسیدپاشی خواستار دستگیری و مجازات او شد.
این مرد درباره آنچه که در روز حادثه اتفاق افتاده گفت: به محل کارم میرفتم که یک نفر از پشت صدایم کرد و وقتی رویم را برگرداندم، مرد موتورسواری که نقاب به چهره داشت روی سر و صورتم اسید پاشید. من از درد به خودم میپیچیدم و چشمانم به درستی جایی را نمیدید، اما مرد موتورسوار همان موقع فرار کرد و من با کمک مردم به بیمارستان منتقل شدم.
در این اطلاعات آمده است که با آغاز تحقیقات در این باره، ماموران راهی محل حادثه شدند و در جریان بررسیهای میدانی خود متوجه شدند که چند دوربین مداربسته در محل حادثه وجود دارد و فیلم لحظه اسیدپاشی ثبت شده است. بازبینی این تصاویر اولین سرنخ را در اختیار ماموران قرار داد و آنها موفق شدند از طریق شماره پلاک موتورسیکلت، مرد اسیدپاش را شناسایی و دستگیر کنند.
در نهایت، بازجویی از متهم نشان داد که او یکی از دوستان شاکی است که از مدتی قبل با وی دچار اختلاف مالی شده بود و به احتمال زیاد همین اختلافات انگیزه اسیدپاشی است. با این وجود، وقتی بازجوییها از او ادامه پیدا کرد، به کلی دست داشتن در اسیدپاشی را انکار کرد. این انکارها در حالی بود که تصاویر بهدستآمده از محل حادثه متهم را در حال ارتکاب جرم نشان میداد.
گفتنی است، هم اکنون متهم با قرار قانونی در اختیار کارآگاهان اداره شانزدهم پلیس آگاهی تهران قرار دارد و تحقیقات تکمیلی در این باره ادامه دارد.
اسید، یکی از معدود محصولاتی است که بازار خرید و فروش آن در کشور هرگز از رونق نیفتاده است. علاوه بر سهولت دسترسی و تهیه اسید در بازارهای ایران، نبود قوانین پیشگیرانه کافی نیز بر تداوم جرمی تحت عنوان “اسیدپاشی” موید شده است.
هرچند در سال ۱۳۳۷ قانونی با موضوع مجازات بزه اسیدپاشی تصویب شده است و علاوه بر آن از عمومات قانون مجازات اسلامی هم می توان در جرم انگاری این عمل غیر انسانی بهره گرفت، اما شواهد و قرائن حکایت از ناکارآمدی قوانین موجود در پیشگیری از آن دارد.
اواخر اردیبهشت ماه ۹۸ پنج ماده از ۷ ماده طرح تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزه دیدگان در جلسه علنی مجلس مورد موافقت نمایندگان قرار گرفت.
پس از اعمال اصلاحات در مواد این طرح نهایتا در تاریخ ۲۱ مهرماه ۹۸، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در یک جلسه علنی، طرح تشدید مجازات اسید پاشی و حمایت از بزه دیدگان ناشی از آن را که از شورای نگهبان اعاده شده بود بررسی و اصلاح کردند.
در آبان ماه ۹۸ این قانون پس از تایید در شورای نگهبان، جهت اجرا به وزارت دادگستری ابلاغ شد.
No comments:
Post a Comment