Sunday, 24 November 2024

 

دادگاه تجدیدنظر؛ بهراد آذرگان، هنرمند بهائی به ۷ سال حبس محکوم شد


محکومیت حبس بهراد آذرگان، موزیسین بهائی ساکن تهران، توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر این استان به هفت سال حبس تغییر کرد. وی پیشتر در مرحله بدوی به ۱۱ سال حبس، ضبط اموال توقیفی و دو سال ممنوعیت فعالیت در فضای مجازی و خروج از کشور محکوم شده بود.

براساس حکمی که توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران صادر و به آقای آذرگان ابلاغ شده است، وی از بابت اتهام فعالیت آموزشی یا تبلیغی انحرافی مغایر یا مخل به شرع مقدس اسلام در قالب فرقه، گروه، جمعیت یا مانند آن به پنج سال حبس و در خصوص اتهام نشر اکاذیب به دو سال حبس محکوم شده است.

وی چندی پیش توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی از بابت اتهام فعالیت آموزشی یا تبلیغی انحرافی مغایر یا مخل به شرع مقدس اسلام در قالب فرقه، گروه، جمعیت یا مانند آن به پنج سال حبس، عضویت در گروه‌های مخالف نظام به چهار سال حبس و نشر اکاذیب به دو سال حبس محکوم شد. همچنین بر اساس رای دادگاه، اموالی که در زمان تفتیش منزل این شهروند بهائی توسط ماموران توقیف شده بود، به نفع دولت ضبط خواهد شد و وی به مدت دو سال از فعالیت در فضای مجازی و خروج از کشور منع شده است.

منزل این شهروند بهائی ساکن تهران مورخ دوازدهم تیرماه سال جاری، توسط مأموران امنیتی مورد تفتیش قرار گرفت و شماری از وسایل شخصی از جمله تلفن همراه و لپ‌تاپ او ضبط شد.

وی در تاریخ سیزدهم مردادماه پس از مراجعه به شعبه سوم بازپرسی دادسرای امنیت به جهت دفاع از اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام، بازداشت و پس از چندی، با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

No comments:

Post a Comment

 ازدواج اجباری: نگاهی به پیامدها و راه‌حل‌ها